Agenda catechese vormsel Bunt-Schoonbroek-Rozemaai
planning1718.pdf
Adobe Acrobat document 358.7 KB

Handen uit de mouwen!

Op zaterdag 14 oktober verzamelden onze vormelingen onder een stralende zon aan woonzorgcentrum Hof De Beuken. Het was dag op dag 50 jaar geleden dat daar de eerste steen werd gelegd. Genoeg reden om te feesten dus! 33 jongens en meisjes hadden hun creatiefste handen meegebracht om evenveel rolstoelen en rollators van een feestelijke outfit te voorzien! Want weet je, je handen uit de mouwen steken om iemand anders een plezier te doen, dat doet deugd! Dat hebben onze vormelingen vandaag zelf mogen ondervinden.

Eerst kregen ze een kaartje met daarop de naam van een bewoner en het kamernummer. Voorzichtig klopten ze op de deur om te vragen of ze de bewoner mochten meenemen voor een speciale verwennamiddag. Sommigen waren al een beetje vergeten dat er iets te gebeuren stond, anderen boden zich dan weer spontaan aan! Zeker was wel dat alle bewoners met volle teugen genoten van al dat jeugdig geweld, van de praatjes en de aandacht, zij stonden vandaag in het middelpunt van de belangstelling! Ook onze vormelingen hadden er duidelijk zin in en veranderden elk op hun eigen manier de rollators en rolstoelen in echte praalwagens. Ondertussen maakten ze kennis met de eigenaars, het klikte meteen tussen jong en oud! We zijn er zeker van dat het voor beide partijen een deugddoende ervaring was!

Dan was het tijd voor de fotoshoot! Al bleek met z’n allen in de vorm van een 50 gaan staan, toch niet zo’n simpele opdracht. Voor vele bewoners (en misschien ook wel een beetje voor onze vormelingen ;-) duurde het allemaal wel wat lang… We hebben er dan uiteindelijk maar voor gekozen om gewoon een geweldige groepsfoto te maken: wat een enthousiaste bende! Nadien had iedereen dus zeker wel een lekker stukje cake verdiend! Samen met de bewoners sloten we deze gezellige namiddag af in de cafetaria.

Het initiatief werd duidelijk gesmaakt, dus we zeggen graag ‘tot volgend jaar!’

Bedankt aan alle mama’s en papa’s die ons zijn komen helpen met hun creatieve vingers, ook bedankt aan alle keukenprinsen en -prinsessen voor de heerlijke cake!

(KVD)

1e stapje en naamopgave

23-24 september 2017

Zaterdag 23 september rond 13.30u. Een dertigtal jongens en meisjes die volgend jaar op 7 april gevormd zullen worden, sijpelen binnen in de refter van basisschool De Bunt. Het is toch wel weer een hele bende, dus wat zijn we blij met de helpende handen van enkele enthousiaste ouders! Alvast een welgemeende dankjewel!

34 jongens en meisjes van een vijftal verschillende scholen. Er liepen dus heel wat onbekende gezichten bij! Bij elk gezicht hoort een naam en elke naam heeft iets te vertellen. Dat konden we horen in het verhaal van de familie zonder naam. Wij hebben gelukkig wel een naam gekregen bij onze geboorte en met een paar leuke spelletjes onder een stralende zon leerden we al vlug een aantal nieuwe vrienden kennen.

Dan was het tijd voor het serieuzere werk: in verschillende kleine groepjes kwamen we meer te weten over het doopsel en het vormsel. Met ons doopsel kregen we allemaal nog een extra naam ‘christen’. Deze naam betekent dat we gezalfd zijn met de Heilige Geest, net zoals Jezus.

Nu, ongeveer 11 jaar later, kunnen deze jongens en meisjes stilaan zelf keuzes maken. Bij het vormsel gaan ze hun doopbelofte hernieuwen, herbevestigen. Ze kiezen er dan helemaal zelf voor om de weg van Jezus te volgen en ontvangen in de zalving opnieuw de kracht van de Heilige Geest om die keuze waar te maken.

In de naamopgaveviering op zondag 24 september lieten ze aan iedereen die het wilde horen, weten dat er op hen gerekend mag worden. Zoals een klein zaadje kan uitgroeien tot een sterke boom, hopen we dat onze vormelingen ook groeien tot nog betere vrienden van Jezus. Als teken dat ze er echt voor willen gaan, hebben ze hun naam op een blaadje in de toen nog kale boom gehangen. Vol overtuiging klonk op het einde de leuze ‘Go4God‘ door de kerk! Dank ook aan alle ouders en parochianen om getuige te zijn van het enthousiasme van deze groep jongeren!

34 jongens en meisjes, een toffe bende bijeen, op weg naar het vormsel, als één grote vriendengroep bouwend aan een wereld zoals God hem droomde, waar het fijn is voor alle mensen! We zijn heel dankbaar dat we hen ook dit jaar weer mogen begeleiden op die weg!

(KVD)

Hier vindt u de agenda van de catechese voor het vormsel in de parochies van Sint-Theresia-Bunt en Sint-Laurentius-Schoonbroek.

Via de knop onderaan voeg je deze agenda eenvoudig toe aan uw eigen digitale agenda. Handig om steeds de juiste data te bezitten.